Seznam se s Honorsáky

Nejdřív se naučili srkat ústřice podle etikety, pak u nás strávili týden na intenzivní stáži v Advisory. Karina, Tereza a Patrik studují Honors Academia, nadstavbový program, ve kterém se vysokoškoláci dozvídají, jak funguje dnešní byznys. Během dvouletého studia probírají specifika managementu mezinárodních firem, drivery marketingu, strategický HR management, etiketu a účastní se řady stáží a konferencí.

EY je už tradičně partnerem programu, a proto jsme všechny tři studenty mohli přivítat u nás ve firmě na týdenní stáži. Pracovali na různých projektech a nechali jsme je nahlédnout pod ruce konzultantů. Od stáže už uběhl nějaký čas, proto jsme se jich zeptali na pár otázek. Jo a mimochodem, než se pustíš do čtení, šikovné lidi přijímáme na stáž téměř neustále. Stačí se nám ozvat.

1) Jak vnímáš program Honors Academia, co ti to dalo?

Karina: Ideální program pro studenty, kteří na sobě chtějí pracovat a poznat stejně naladěné lidi. Do programu se studenti vybírají podle určitého osobnostního klíče, proto tady vznikne parta lidí, kteří si velmi dobře rozumí a podporují se. Doporučuju tuhle zkušenost všem lidem, co chtějí zlepšovat své kompetence a ještě se u toho dobře bavit.

Tereza: Měla jsem možnost účastnit se reálných projektů a stáží v různých firmách a odvětvích. Poznala jsem, co bych v budoucnu mohla dělat. A získala jsem tady přátele na celý život.

Patrik: Lidi, lidi a lidi. Našel jsem tady výborné kamarády a cenné kontakty na lidi z byznysu i lektory z praxe. Předměty se liší od běžného vzdělávání. Strávil jsem den s mistrem etikety Ladislavem Špačkem, určoval jsem směr firem pouze pomocí mzdových nákladů nebo navštívil řadu podniků ve Švýcarsku. Prostě skvělá zkušenost.

2) Jak hodnotíš stáž v EY?

Karina: Krátkodobou stáž v EY jsem absolvovala už půl roku po nástupu do Honors Academia. Poznala jsem práci konzultantů a byznys analytiků v oddělení Performance Improvement. Pracovali jsme na projektu navrhování věrnostního programu, nastavování chatovacího robota na Messengeru a analyzovali jsme odlišnosti daňových systémů v evropských zemích. Pomohlo mi to při výběru vedlejší specializace na magistru VŠE. Utvrdila jsem se v tom, že consulting je ten správný obor pro mě.

Tereza: Měla jsem už předchozí zkušenost s prací v EY jako Business Analyst v oddělení spolupracujícím s klienty z veřejného sektoru. Díky stáži jsem získala možnost seznámit se s prací kolegů v jiných odděleních. Příjemně mě překvapilo, že všechny úkoly byly zajímavé a nedělala jsem žádnou administrativu. Kontrolovali jsme třeba práci robotů prodávajících dovolené, vymýšleli strategii, jak získat nové zákazníky pro leasingovou společnost nebo jsme vybírali vítěze výběrového řízení na dodávku služeb v jedné automobilce. Pomohlo mi to lépe pochopit komplexnost poradenství, které EY nabízí.

Patrik: Dlouho jsem chtěl nahlédnout pod ruce konzultantů. Za týden v EY jsem pochopil, že konzultant má široký záběr, zjistil, že forma a perfektní prezentace mají sílu prodávat, a uvědomil si, že jedinec je oproti týmu pouze nicotným prvkem. Stáž v EY jsem si proto ještě o něco protáhl.

3) Kam vedla tvoje cesta po stáži?

Karina: Po dokončení dalších internshipů jsem se vrátila do EY, kde už skoro půl roku pracuju jako Business Analyst ve stejném oddělení, ve kterém jsem absolvovala stáž. Měla jsem díky Honors Academia zkrácené výběrové řízení a velmi dobře věděla, do čeho jdu.

Tereza: Problematika veřejného sektoru mi je přeci jen nejbližší. Stáž mi tedy pomohla ujasnit si, jakým směrem se vydat. Nedávno jsem do EY přestoupila na plný úvazek a pracuju pro tým Public jako konzultantka.

Patrik: Už během stáže jsem věděl, že chci začít podnikat. Tak jsem se do toho pustil a děláme džíny na míru. V EY jsem získal zkušenosti a kontakty, které si při vlastním podnikání rozhodně neztratí.

4) Doporučíš stáž v EY, potažmo Honors Academia dalším lidem?

Karina: Stáž v EY ti umožní zjistit, jakému oboru se po škole věnovat. Pokud tě baví jak analytické, tak kreativní úkoly, a chceš si osvojit praktické dovednosti, jdi do toho.

Tereza: Všichni kolegové mají talent a já se pořád učím nové věci od zkušenějších kolegů. Nikdy se nenudím. Pokud tě zajímá consulting, neváhej. Přihlásit by se měli i lidi, co ještě přesně neví, jestli je to obor pro ně. Alespoň si to ověří.

Patrik: Honors Academia je vhodná pro aktivní lidi. A stejně vnímám i EY. Člověku, který chce pracovat od 8 do 16 a spokojí se s málem, se tady nebude dařit. Naopak ambiciózním lidem to otevře dveře mnohem víc, než by si dokázali představit.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?