Karnevaly umí, teď ještě ten vodovod. Zážitky z Karibiku

Konzultovat vodárenské projekty na ostrově o rozloze 431 km2 je úplně jiné než uprostřed Evropy. Bára Mirková si na pár měsíců vyzkoušela, jak se pracuje v EY na Barbadosu.

Zabývám se hlavně vodárenstvím a od své stáže jsem si slibovala nejen nové zkušenosti, ale i možnost uplatnit to, co jsem se doposud naučila. Chtěla jsem prostě být pro místní EY přínosem. Volba padla na Barbados s pouze desetičlenným Advisory týmem a spoustou zajímavé práce na státem vlastněné vodárně. A moje rozhodnutí jenom utvrdila vidina víkendů strávených na karibských plážích.

Na ostrově jsem strávila tři měsíce. Zabývala jsem se nastavováním cen vody nebo se účastnila diskuzí o změnách regulace. Práce uvnitř EY byla velmi podobná tomu, jak ji znám z Prahy. Díky práci u klienta jsem však mohla vidět, jak moc odlišné problémy řeší společnosti u nás a v rozvojových zemích. Jedním z nejsilnějších zážitků byla účast na diskusi s občany, kterým kvůli podfinancované infrastruktuře doma již rok neteče voda.

Měla jsem to štěstí, že jsem na Barbadosu byla v době karnevalu, kdy více než měsíc celý ostrov žije jenom hudbou a přípravami na závěrečný průvod v kostýmech. Zažila jsem ovšem i tropickou bouři, kdy jsem mohla jen sedět doma a doufat, že se z ní nevyklube hurikán. Zpětně jsem ráda, že jsem si vybrala netypickou destinaci, protože zážitky z ní mám silnější, než bych měla třeba z Evropy.

Lidé v EY jsou stážím naklonění. Jen musíš vybírat tak, aby to mělo přínos pro tebe i pro firmu. Poté se u nás dá domluvit skoro na všem. Byla by škoda těch příležitostí nevyužít.

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?