První den v EY: došlo i na workshop o etiketě

Pro nováčky pořádáme v EY velkou uvítací akci. Jmenuje se Welcome to EY (WTEY) a sejde se na ní kolem stovky nových tváří. Kromě toho, jak se obléct na pracovní schůzku, jsme se dozvěděli třeba jak si poradit s expresivním typem člověka. Přečti si, jak WTEY probíhalo letos.

Díky hromadnému začátku jde všechno snáz

První den v práci je pro většinu lidí stresující. Nové úkoly, nové prostředí, noví kolegové, to všechno dokáže zamotat hlavu. Proto je hrozně důležité, aby tě v tom firma nenechala plavat. V EY se na to vrháme zodpovědně. Pořádáme celodenní akci, kde se sejde kolem stovky nových tváří ze všech našich týmů.

V čem ti hromadný nástup pomůže? Necítíš se sám, protože neznámé objevuješ společně s dalšími nováčky. Navíc máš jedinečnou šanci naladit se na naši vlnu díky zkušenostem současných i bývalých kolegů a načerpáš užitečné know-how přímo od expertů. Takový velký první den chystají všechny naše pobočky po celém světě. Čerpáme ze zkušeností ostatních zemí, abychom nováčky co nejlépe připravili.

Místo nalévárny předpisů jsme to vzali prakticky

Na důležité akce jako WTEY máme zařízenou zasedačku v nejvyšším patře Florentina – a hned vedle ní je terasa s výhledem, který nám závidí půlka Prahy. Slavíme na ní všechna povýšení nebo tady promítáme letní kino. Teď se zasedačka od devíti do necelých šesti hodin naplnila byznysovým know-how. Pozvali jsme si k tomu nejenom in-house experty, ale i externisty a naše bývalé kolegy.

Jsi analytický, sociální, řídící nebo expresivní typ? To ses mohl dozvědět na přednášce o komunikaci od operního pěvce, konzultanta a našeho kolegy v jedné osobě Matěje Chadimy. Matěj nám předal pár tipů, jak se spolu domluvit, i když máme každý úplně jiný přístup k práci. Tahle lekce se hodí i v mimopracovním životě. Super ohlasy vyvolala móda, a to etiketa v prostředí byznysu. Charismatický lektor Daniel Šmíd nás seznámil s pracovním dress kódem na různé typy schůzek a s častými módními faux pass.

Při tom všem nám připravoval výbornou kávu kolega Oldřich Valta, který zároveň vlastní úspěšnou kavárnu The Miners na Vinohradech.

Dali jsme slovo i bývalým kolegům

Čas si vyhradily i důležité postavy ve firmě, protože kdy jindy inspirovat nejmladší kolegy, když ne teď. Vedoucí partnerka českého EY Magdalena Souček představila náš region a hodnoty. Nováčky přišli pozdravit i partneři z jednotlivých divizí a přiblížili přitom, jak to u nich v týmu chodí.

Nováčci se navíc dozvěděli, jaké týmy v EY fungují a kterým klientům pomůžou. Do programu jsme zařadili i příjemnou hodinku diskuze s našimi bývalými kolegy, kteří teď pracují na wow pozicích nebo nastartovali úspěšné podniky. Mezi nimi byl třeba Honza Řeřicha, který se teď stará o finance ve SpaceKnow.

Skvělý ročník

Na WTEY se firmě představili i samotní nováčci. A máme velkou radost, že se nám i letos podařilo najít nadšené a aktivní parťáky. Po celý den se hodně ptali, zajímali je klienti, jak mohou pracovní zkušenosti využít při vlastních projektech a možnosti zahraničních výjezdů. Kluků i holek se sešel zhruba stejný počet, a všichni byli natěšeni do nové práce, pro většinu první. Na závěr nám dokonce přišlo spoustu ohlasů a poděkování a za tuhle podporu dáváme celému ročníku 2019 velký palec nahoru.

Po velkém dni přijde opravdový začátek

Nováčci si už zvykají na nové prostředí. Mají za sebou uvítací večeři v týmech, od starších kolegů se dozvěděli klasiku – kde dostanou nejlepší kafe, u koho nahlásí dovolenou a jak zapíšou docházku. Dostali iPhony, počítače a užívají si benefity v okolí kanceláří.

Všechny ještě čeká další stmelování týmu. Během září totiž jezdíme na teambuilding, ať už do Krkonoš nebo na jiné rezorty. Celý rok pak pořádáme spoustu dalších akcí. Skvělá celofiremní nás pak čeká v prosinci – vánoční večírek. Junioři ale hlavně vplouvají do práce. Za asistence starších kolegů se seznamují s klienty, chodí na schůzky a pracují na svých prvních projektech.

Kromě práce se ale i vzdělávají. Absolvují trénink ke své specializaci, auditoři se navíc od začátku připravují na důležitou ACCA certifikaci. Po čase přestanou být nováčkem, stanou se seniorem a třeba se z nich jeden krásný den vyklube partner EY. Ale to už je zase na další povídání.

Tak kdy nám o sobě dáš vědět ty?

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?