Cesta s EY #34 –Lukáš Luňák: Bikesharingu se paradoxně nejlépe daří ve městě automobilů, Mladé Boleslavi

Do 34. dílu podcastu jsme pozvali Lukáše Luňáka z Nextbike. Povídali jsme si nejen o naší spolupráci na českých univerzitách, ale hlavně o fenoménu bikesharingu.

„Letos jsme s EY vyjeli na společnou cestu a rozjeli bikesharing pro studenty v Pardubicích, Hradci Králové a Zlíně. Na kolo díky tomu nasednou stovky studentů denně. Když máš na druhé straně stolu stejně naladěného parťáka jako je EY, tak se dá spolupráce domluvit velmi rychle. Já sám ale cyklofanatik nejsem, jezdím autem i vlakem. Jsem ale rád, když má člověk možnost volby,“ říká Lukáš Luňák, obchodní ředitel Nextbike.

V Nextbike už pomohli ušetřit téměř 400 tun CO2. Nejvíc šlápnout do pedálů se jim paradoxně daří ve městě automobilů, Mladé Boleslavi, kde za den přepraví až 1500 lidí. Kolo si ale s jedinou aplikací můžeš půjčit téměř ve 300 městech po celé Evropě.

Jsme cyklistický národ? Jak ovlivnila pandemie fenomén bikesharingu, co říká Lukáš na trend sdílených elektrokol a jaké mají další plány? Nejen to jsme společně probrali v novém podcastu.

Najdeš ho na:

🎧 Spotify

🎧 Apple Podcasts

🎧 Youtube

Sandra Jirásková

Recruitment manager

Máš zájem o newsletter plný inspirace?